Blog

Bring to the table win-win survival strategies to ensure proactive domination. At the end of the day, going forward, a new normal that has evolved from generation.
mmNils Martin Kristensen22. september 2022
heatta-Foto-Olle-Kejonen-SR-Sameradion.jpg

Det råder politisk kaos i Kautokeino i dag etter at Kautokeino Høyre onsdag kveld trakk seg fra samarbeidet med Dálon i kommunestyret. Men verken Høyres Ánte Bals eller ordfører Hans Isak Olsen fra Dálon vil kommentere det. Vår kommentator Nils Johan Heatta mener at Hans Isak Olsen nå er en marionett-ordfører som må søke støtte i hver enkelt sak.


mmNils Martin Kristensen20. september 2022
heatta-1280x1024.jpg

– Hvis ordføreren ikke klarer å gjøre noe med situasjonen, så bør han vurdere om han er den rette å fortsette i den posisjonen han har. Og hans samarbeidspartnere bør snarest vurdere, og trekke seg fra samarbeidet i flertallsgruppa. Og de politikerne som er innblandet i konflikten bør snarest trekke seg fra politikken. Nils Johan Heatta slakter måten Kautokeinos politiske smørje har fått utvikle seg på. Han er ikke nådig i sin vurdering av den politiske situasjonen i Kautokeino, og har ingenting til overs for det som skjer i kommunen.


mmNils Martin Kristensen7. september 2022
kommunestyret-Kautokeino-1280x1062.jpg

Resten av politikerne i flertallsgruppa i Kautokeino er stort sett uvitende om hva som skjer i den giftige situasjonen mellom kommunedirektøren og enkelte posisjonspolitikere. Varaordfører Isak Ole Hætta antyder for eksempel i dette intervjuet at det kan være opposisjonspolitikere som har skrevet truslene mot kommunedirektøren – for å kaste mistanke på flertallet. Varaordfører Hætta (V), og Ánte Bals (H), har vært på besøk hos GLR.

ill.bilde kommunestyret i KautokeinoDETTE ER GLR

Guovdageainnu Lagasradio er en samisk lokalradio som ble stiftet i mai 1991. Den første sendingen ble avviklet 22. august samme år. Vi er i dag to fast ansatte i tillegg til en liten gjeng med frivillige og vi bruker både norsk og samisk språk under sending. GLR sender på FM i Kautokeino og Karasjok kommuner, på DAB videre ut på kysten og til Øst-Finnmark. Vi sender også på internett. GLR har sending døgnet rundt, og er den viktigste uavhengige samiske radiokanalen i landet.

Guovdageainnu Lagasradio er medlem av Norsk Lokalradioforbund, som igjen er tilknyttet Norsk Presseforbund.

Ansvarlig redaktør er Nils Martin Kristensen
KONTAKT OSS

Guovdageainnu Lagasradio AS
Bredbuktnesveien 8
9520 Guovdageaidnu – Kautokeino

GLR er registrert i Foretaksregistreret med organisasjonsnummer 921 499 760.


studio@glr.no

+47 78 48 53 00


© Guovdageainnu Lagasradio – Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av: PARA AS