Blog

Bring to the table win-win survival strategies to ensure proactive domination. At the end of the day, going forward, a new normal that has evolved from generation.
Monica-Nielsen-1280x924.jpg

Det mener Frank Jonny Nilsen, som mener at engasjementet for Altas plassering i fremtiden ikke var på det nivået som politikere og media har forsøkt å gi inntrykk av.        – At bare ca 6500 stemte av 17 000 stemmeberettigede er ikke mye å skryte av, mener han. Han var selv sentral under “sykehustoget” i Alta, men mener at Finnmark er Alta, og Alta er Finnmark.

Bildet av Monica Nielsen fra Altapostens livestream.


E45-Kløfta-1280x962.jpg

Nå ser det adskillig lysere ut for tunnell i Kløfta på E45 gjennom Silisávži. Vegvesenet har på en egen liste satt denne tunnellen som nummer seks i prioritering for hele landet. – Nå er det bare en siste kvalitetssikring (KS2), som gjenstår før saken kan komme til politisk behandling, sier en fornøyd statssekretær i Samferdelsdepartementet, Johan Vasara.

foto: Nils Martin Kristensen


448154-1024x613-1.jpg

Sami Magasiidna må betale 4,4 millioner kroner tilbake etter at Medietilsynet har slått endelig fast at de ikke har krav på pressestøtte.
– De har drevet heksejakt på oss, hevder daglig leder i magasinet, Jan Skoglund Paltto.
– Vi reagerer på at de ikke kreves for hele beløpet de har fått på 11,9 millioner tilbake. De har altså fått en gavepakke på 7,5 millioner som skulle gått til de samiske avisene, tordner sjefredaktør i Ságat, Geir Wulff.

Juridisk direktør i Medietilsynet Hanne Sekkelsten legger til at det nok også har vært klagesaker på SámiMag tidligere på grunn av måten de har skaffet seg abonnenter på:

foto: samimag.no

 


Barnehage_NinaJohnsen.jpg

En ny privat barnehage planlegges i Kautokeino. Leder for barnehageseksjonen i Kautokeino, Britt Ørnebakk, tror det blir mer konkurranse, og mener at det kan være sunt.

– Men det kommunen sliter med nå, er egentlig ikke for få barnehageplasser, men at det er svært vanskelig å få tak i fagpersoner til barnehagene. Det er årsaken til Kautokeino bruker relativt lite penger på barnehagene. Vi sparer ikke på pengene, men får rett og slett ikke tak i folk, forteller hun.

ill.bilde Nina JohnsenDETTE ER GLR

Guovdageainnu Lagasradio er en samisk lokalradio som ble stiftet i mai 1991. Den første sendingen ble avviklet 22. august samme år. Vi er i dag to fast ansatte i tillegg til en liten gjeng med frivillige og vi bruker både norsk og samisk språk under sending. GLR sender på FM i Kautokeino og Karasjok kommuner, på DAB videre ut på kysten og til Øst-Finnmark. Vi sender også på internett. GLR har sending døgnet rundt, og er den viktigste uavhengige samiske radiokanalen i landet.

Guovdageainnu Lagasradio er medlem av Norsk Lokalradioforbund, som igjen er tilknyttet Norsk Presseforbund.

Ansvarlig redaktør er Nils Martin Kristensen
KONTAKT OSS

Guovdageainnu Lagasradio AS
Bredbuktnesveien 8
9520 Guovdageaidnu – Kautokeino

GLR er registrert i Foretaksregistreret med organisasjonsnummer 921 499 760.


studio@glr.no

+47 78 48 53 00


© Guovdageainnu Lagasradio – Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av: PARA AS