Blog

Bring to the table win-win survival strategies to ensure proactive domination. At the end of the day, going forward, a new normal that has evolved from generation.
glr-live-nettside--1280x500.jpg

Lørdag 10. juli starter markeringen av Guovdageainnu Lagasradios tredveårs-jubileum. Vi slår på stortromma og arrangerer den beste utefesten i Sápmi i hele 2021! Fem timer live-konsert som streames til hele verden, med matservering for alle, presentasjoner av spennende nye bedrifter i Kautokeino, og en lørdag med høy stemning, god musikk og gode artister. Og alt skjer ute i den arktiske sommeren som aldri tar kveld.


levi-jensen.jpg

Menighetsrådets arbeidsutvalg har hatt krisemøte om sogneprestens invitasjon til den kontroversielle predikanten Levi Jensen. De beklager sterkt at han fikk tale under skolegudstjenesten 3. juni, og det ligger en relativt sterk kritikk også av presten i pressemeldingen etter møtet.

Vi vil på det sterkeste beklage at skolegudstjenesten i juni 2021 ikke var i tråd med skolens ønske. Det viste seg at Levi Jensen ministry ble invitert til skolegudstjenesten av soknepresten uten at de andre ansatte på menighetskontoret var orientert. Vi tar sterkt avstand fra Levi Jensen ministrys deltakelse i skolegudstjenesten. Menighetsrådets arbeidsutvalg, pressemelding.


Kautokeino-fra-avzi-vinkel-1280x961.jpg

Kautokeino kommunes økonomi slår alle forventninger. For regnskapsåret 2020 kan vi cashe inn 22 millioner i overskudd, i tillegg til det vi hadde fra før av, vil vi nå få få ca 52 millioner å bruke til det vi ønsker. Ordføreren antyder muligheten for et eget fond som kan brukes til ting vi forbinder med bolyst og attraktivitet for kommunen.

 


klofta-sommer-1280x1082.jpg

– Det er store besparelser på å bygge ny E45 gjennom Eiby i samme slengen som man bygger tunnell i Kløfta, mener Frps Bengt Rune Strifeldt. Frp har foreslått dette i sitt alternativ til ny Nasjonal transportplan. – Og regjeringen får ikke flertall for NTP uten støtte fra Frp, sier Strifeldt, og mener at å bruke masser fra tunnellgravingen til E45 gjennom Eiby er den beste løsningen.

ill.bilde fra Kløfta/foto: Nils Martin Kristensen


Karin-Haetta-1280x1092.jpg

Konstituert kommunedirektør Karin Hætta legger seg flat og godtar kritikken fra statsforvalteren. Hun reagerte kraftig da hun oppdaget at rapporten hadde ligget en måned i skuffen uten at hun fikk vite om den før en journalist i Ságat ringte henne opp sist fredag. Hætta peker på lav bemanning som en av årsakene til de mange lovbruddene, men vil sørge for at statsforvalteren innen 11. juni får en plan som skal rydde opp i forholdene i barnevernet i Kautokeino.

foto: Nils Martin KristensenDETTE ER GLR

Guovdageainnu Lagasradio er en samisk lokalradio som ble stiftet i mai 1991. Den første sendingen ble avviklet 22. august samme år. Vi er i dag to fast ansatte i tillegg til en liten gjeng med frivillige og vi bruker både norsk og samisk språk under sending. GLR sender på FM i Kautokeino og Karasjok kommuner, og på internett. GLR har sending døgnet rundt, og er den viktigste uavhengige samiske radiokanalen i landet.

Guovdageainnu Lagasradio er medlem av Norsk Lokalradioforbund, som igjen er tilknyttet Norsk Presseforbund.

Ansvarlig redaktør er Nils Martin Kristensen
KONTAKT OSS

Guovdageainnu Lagasradio AS
Bredbuktnesveien 8
9520 Guovdageaidnu – Kautokeino

GLR er registrert i Foretaksregistreret med organisasjonsnummer 921 499 760.


studio@glr.no

+47 78 48 53 00


© Guovdageainnu Lagasradio – Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av: PARA AS