Advarer mot nedtur for reinkjøtt

Finnmark Rein har slaktet vesentlig mindre i år enn de to forrige årene. Særlig i øst har det vært et kraftig fall i slakteleveransene denne sesongen. Det gir mye dårligere økonomi til slakteriene og etterhvert også dårligere pris til reineierne. I 2015 slaktet Finnmark Rein 51 000 rein, i 2016 slaktet de 43 000 dyr, og sist sesong kun 27 000.

– Kjøttprisen kommer til å falle, tror Are Figved hos Finnmark Rein, og tegner et dystert bilde av markedssituasjonen for reinkjøtt fremover.

– Vi tjener så lite penger nå at vi ikke har mulighet til å markedsføre reinkjøtt sånn som vi har gjort de siste årene. Dermed faller også interessen hos matvarekjedene, og da faller også prisen vi kan betale til reineier. Dette kan bli alvorlig.

foto: Altaposten

mm

Nils Martin Kristensen

Nils Martin Kristensen er ansvarlig redaktør for Guovdageainnu Lagasradio, en samisk lokalradio med base i Kautokeino.DETTE ER GLR

Guovdageainnu Lagasradio er en samisk lokalradio som ble stiftet i mai 1991. Den første sendingen ble avviklet 22. august samme år. Vi er i dag to fast ansatte i tillegg til en liten gjeng med frivillige og vi bruker både norsk og samisk språk under sending. GLR sender på FM i Kautokeino og Karasjok kommuner, på DAB videre ut på kysten og til Øst-Finnmark. Vi sender også på internett. GLR har sending døgnet rundt, og er den viktigste uavhengige samiske radiokanalen i landet.

Guovdageainnu Lagasradio er medlem av Norsk Lokalradioforbund, som igjen er tilknyttet Norsk Presseforbund.

Ansvarlig redaktør er Nils Martin Kristensen
KONTAKT OSS

Guovdageainnu Lagasradio AS
Bredbuktnesveien 8
9520 Guovdageaidnu – Kautokeino

GLR er registrert i Foretaksregistreret med organisasjonsnummer 921 499 760.


studio@glr.no

+47 78 48 53 00


© Guovdageainnu Lagasradio – Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av: PARA AS