Ga tomter til byggevarehandel og stort reiselivsprosjekt

Formannskapet sa ja til tomt for trelast- og byggevarehandel samt et stort reiselivsprosjekt i Kautokeino i gårsdagens møte. Begge tomtene er regulert til andre formål og er et brudd på kommunens egen arealplan. Tomta til reiselivsprosjekter er kontroversiell og har allerede skapt sterke protester i nabolaget. – Vi kan ikke si nei til folk som ønsker å starte nye bedrifter, er argumentet fra varaordfører Sámmol-Ánte.

Kart over Eira Siidas plan for nytt reiselivsprosjekt. Av kartet ser man at det er større enn hele Beazedievva boligfelt, som er nærmeste nabo.

mm

Nils Martin Kristensen

Nils Martin Kristensen er ansvarlig redaktør for Guovdageainnu Lagasradio, en samisk lokalradio med base i Kautokeino.DETTE ER GLR

Guovdageainnu Lagasradio er en samisk lokalradio som ble stiftet i mai 1991. Den første sendingen ble avviklet 22. august samme år. Vi er i dag to fast ansatte i tillegg til en liten gjeng med frivillige og vi bruker både norsk og samisk språk under sending. GLR sender på FM i Kautokeino og Karasjok kommuner, på DAB videre ut på kysten og til Øst-Finnmark. Vi sender også på internett. GLR har sending døgnet rundt, og er den viktigste uavhengige samiske radiokanalen i landet.

Guovdageainnu Lagasradio er medlem av Norsk Lokalradioforbund, som igjen er tilknyttet Norsk Presseforbund.

Ansvarlig redaktør er Nils Martin Kristensen
KONTAKT OSS

Guovdageainnu Lagasradio AS
Bredbuktnesveien 8
9520 Guovdageaidnu – Kautokeino

GLR er registrert i Foretaksregistreret med organisasjonsnummer 921 499 760.


studio@glr.no

+47 78 48 53 00


© Guovdageainnu Lagasradio – Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av: PARA AS