Karasjok parkerte Kautokeino og etablerer nasjonalparksenter alene

Det bygger opp til strid om nasjonalparkseneteret og hvor det skal ligge. Kautokeino har planene klare for lokalisering til Kautokeino, mens Karasjok lenge har jobbet med etablering til Karasjok, uten å rådføre seg med Kautokeino. Neste uke møter leder i nasjonalparkstyret Kjell Magne Grønnli og ordfører Svein Atle Somby Miljødirektoratet for å få til en etablering av senteret i Karasjok.

Det har hele tiden vært problemer i samarbeidet mellom kommunene omkring det nye nasjonalparksenteret. Ordfører Johan Vasara vet ikke helt hva han skal tro, og føler seg satt kraftig på sidelinja av partikameraten i Karasjok – det er Arbeiderpartiet mot Arbeiderpartiet.

mm

Nils Martin Kristensen

Nils Martin Kristensen er ansvarlig redaktør for Guovdageainnu Lagasradio, en samisk lokalradio med base i Kautokeino.DETTE ER GLR

Guovdageainnu Lagasradio er en samisk lokalradio som ble stiftet i mai 1991. Den første sendingen ble avviklet 22. august samme år. Vi er i dag to fast ansatte i tillegg til en liten gjeng med frivillige og vi bruker både norsk og samisk språk under sending. GLR sender på FM i Kautokeino og Karasjok kommuner, på DAB videre ut på kysten og til Øst-Finnmark. Vi sender også på internett. GLR har sending døgnet rundt, og er den viktigste uavhengige samiske radiokanalen i landet.

Guovdageainnu Lagasradio er medlem av Norsk Lokalradioforbund, som igjen er tilknyttet Norsk Presseforbund.

Ansvarlig redaktør er Nils Martin Kristensen
KONTAKT OSS

Guovdageainnu Lagasradio AS
Bredbuktnesveien 8
9520 Guovdageaidnu – Kautokeino

GLR er registrert i Foretaksregistreret med organisasjonsnummer 921 499 760.


studio@glr.no

+47 78 48 53 00


© Guovdageainnu Lagasradio – Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av: PARA AS