Kommunestyret behandler ny flyplass om to uker

Kautokeino kommune har flyplass som egen sak på neste kommunestyremøte om to uker. De vil be om Luftfartstilsynets godkjenning av Hánnumaras flyplass (ENKA) til kommersielt bruk.

SAS-pilot Per Gunnar Stensvaag er en som kan som kan dette med fly og flyplasser. Han flyr de store flyene over hele verden og har vært initiativtaker for å bygge den flotte, lille, asfalterte flyplassen i Trysil. Han ser positivt på at Kautokeino kommune ønsker å klargjøre flystripa for taxi-flyging og få de nødvendige godkjenninger, og mener at Kautokeino ar de beste forutsetninger, men han anbefaler sterkt å asfaltere flystripa.

Bildet er av den nye flystripa i Trysil. Foto: Per Gunnar Stensvaag

mm

Nils Martin Kristensen

Nils Martin Kristensen er ansvarlig redaktør for Guovdageainnu Lagasradio, en samisk lokalradio med base i Kautokeino.DETTE ER GLR

Guovdageainnu Lagasradio er en samisk lokalradio som ble stiftet i mai 1991. Den første sendingen ble avviklet 22. august samme år. Vi er i dag to fast ansatte i tillegg til en liten gjeng med frivillige og vi bruker både norsk og samisk språk under sending. GLR sender på FM i Kautokeino og Karasjok kommuner, på DAB videre ut på kysten og til Øst-Finnmark. Vi sender også på internett. GLR har sending døgnet rundt, og er den viktigste uavhengige samiske radiokanalen i landet.

Guovdageainnu Lagasradio er medlem av Norsk Lokalradioforbund, som igjen er tilknyttet Norsk Presseforbund.

Ansvarlig redaktør er Nils Martin Kristensen
KONTAKT OSS

Guovdageainnu Lagasradio AS
Bredbuktnesveien 8
9520 Guovdageaidnu – Kautokeino

GLR er registrert i Foretaksregistreret med organisasjonsnummer 921 499 760.


studio@glr.no

+47 78 48 53 00


© Guovdageainnu Lagasradio – Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av: PARA AS