Røros blir samisk

Sametingspresidenten er svært glad for at departementet har innlemmet Røros i forvaltningsområdet for samisk språk. – Dette vil utvilsomt gi nytt liv til sørsamisk språk, tror Aili Keskitalo. Hun mener at Røros har en god plattform å bygge på siden de allerede har det sørsamiske språksenteret Ajege og en samisk barnehageavdeling. – Det vil gjøre det lettere å jobbe videre med det samiske, tror hun.

foto: Altaposten

Bildet under er fra åpningen av den samiske barnehagen i 2016. Sametingspresident Aili Keskitalo og ordfører Hans Vintervold. Foto: Nea radio.

mm

Nils Martin Kristensen

Nils Martin Kristensen er ansvarlig redaktør for Guovdageainnu Lagasradio, en samisk lokalradio med base i Kautokeino.DETTE ER GLR

Guovdageainnu Lagasradio er en samisk lokalradio som ble stiftet i mai 1991. Den første sendingen ble avviklet 22. august samme år. Vi er i dag to fast ansatte i tillegg til en liten gjeng med frivillige og vi bruker både norsk og samisk språk under sending. GLR sender på FM i Kautokeino og Karasjok kommuner, på DAB videre ut på kysten og til Øst-Finnmark. Vi sender også på internett. GLR har sending døgnet rundt, og er den viktigste uavhengige samiske radiokanalen i landet.

Guovdageainnu Lagasradio er medlem av Norsk Lokalradioforbund, som igjen er tilknyttet Norsk Presseforbund.

Ansvarlig redaktør er Nils Martin Kristensen
KONTAKT OSS

Guovdageainnu Lagasradio AS
Bredbuktnesveien 8
9520 Guovdageaidnu – Kautokeino

GLR er registrert i Foretaksregistreret med organisasjonsnummer 921 499 760.


studio@glr.no

+47 78 48 53 00


© Guovdageainnu Lagasradio – Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av: PARA AS