– Dere bruker altfor mye penger på barnehager!

– Og hvis dere ikke slutter å kaste bort åtte milioner av sparepengene hvert eneste år for å betale altfor dyre barnehager – så tar pengene snart slutt. Denne tordentalen kommer fra seniorrådgiver Håvard Moe i KS. Det er han som til slutt klarte å endre synet hos flertallet av politikerne i Kautokeino til å forstå at de må endre barnehagestrukturen i Kautokeino for å få ned kostnadene. – Dere har blant landets dyreste barnehager – og sånn kan det ikke fortsette, er hans alvorlige budskap.

Det var i desember i fjor at planene om endring av barnehagestrukturen i Kautokeino ble stoppet i kommunestyret. Saken er utsatt til 2021.

mm

Nils Martin Kristensen

Nils Martin Kristensen er ansvarlig redaktør for Guovdageainnu Lagasradio, en samisk lokalradio med base i Kautokeino.DETTE ER GLR

Guovdageainnu Lagasradio er en samisk lokalradio som ble stiftet i mai 1991. Den første sendingen ble avviklet 22. august samme år. Vi er i dag to fast ansatte i tillegg til en liten gjeng med frivillige og vi bruker både norsk og samisk språk under sending. GLR sender på FM i Kautokeino og Karasjok kommuner, på DAB videre ut på kysten og til Øst-Finnmark. Vi sender også på internett. GLR har sending døgnet rundt, og er den viktigste uavhengige samiske radiokanalen i landet.

Guovdageainnu Lagasradio er medlem av Norsk Lokalradioforbund, som igjen er tilknyttet Norsk Presseforbund.

Ansvarlig redaktør er Nils Martin Kristensen
KONTAKT OSS

Guovdageainnu Lagasradio AS
Bredbuktnesveien 8
9520 Guovdageaidnu – Kautokeino

GLR er registrert i Foretaksregistreret med organisasjonsnummer 921 499 760.


studio@glr.no

+47 78 48 53 00


© Guovdageainnu Lagasradio – Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av: PARA AS