Dette er GLR

Guovdageainnu Lagasradio (GLR), er en samisk lokalradio som ble stiftet i mai 1991 av en gjeng med radioentusiaster. Den første sendingen ble avviklet 22. august samme år.

GLR har vært innfallsporten til radio, tv og studiobransjen for mange unge mennesker som siden begynte å jobbe for NRK og andre. I dag er vi blitt en viktig nyhets- og aktualitetsradio for indre-Finnmark med Kautokeino som hovedområde. Vi har konsesjon for Kautokeino og Karasjok kommuner. Disse områdene dekker vi med fem FM-sendere og nettradio.

GLR sender en time nyheter og aktuelt mandag til torsdag kl 16.00, med reprise to ganger påfølgende morgen. På søndag hører du alle ukens sendinger i maraton fra kl 13. I øvrig sendetid får du sendinger fra BBC World Service og Nea Radio. Torsdager klokken 20.00 er det radiobingo på våre frekenser.

Vårt redaksjonelle mål er å speile det lokale nyhetsbildet, lokal musikk, lokal idrett, lokalt kulturliv og lokalt underholdnings- og samfunnsliv. Vi skal tilby innhold og tjenester som er preget av høy kvalitet, allsidighet og mangfold. GLR er i dag to fast ansatte i tillegg til en liten gjeng med frivillige. GLR bruker både norsk og samisk språk under sending.

GLR har også et godt utstyrt lydstudio for voice-over og kommentarer til TV. Vi har gjort samisk voice-over/kommentarer til en mengde apper, filmer, barnebøker, kunstutstillinger, TV-serier for NRK og flere offentlige institusjoner.

Kautokeino er kjent som samenes kulturhovedstad, og derfor har vi tilgang på skuespillere, manusforfattere, filmskapere og andre som har god kompetanse for å gjøre hele arbeidet for oppdragsgivere som trenger å versjonere sin app eller film til samisk.

GLR er medlem av Norsk Lokalradioforbund, som igjen er tilknkyttet Norsk Presseforbund. GLR er også beredskapsradio i vårt dekningsområde.

Spill bingo med GLR

Gå til vårt lyttesenter

Se våre podkaster

Her hører du oss

I tillegg til internett hvor du kan høre oss hvor du vil, kan du ta ned våre sendinger på både DAB og FM lokalt. Her er en oversikt over våre dekningsområder og frekvenser. Vil du nytte til oss nå via nettradio, besøk vårt lyttesenter. Opplever du tekniske feil i ditt område kan du melde inn feil ved å kontakte oss her.

Dette er vår dekning på DAB

GLR sender på DAB i region 37 i lokalradioblokka og du kan du høre oss på lokalfrekvensen 6B fra Kautokeino via Karasjok til Porsanger, Honningsvåg og i Øst-Finnmark helt til Vardø og Vadsø. GLR leier sendernett av Samkring SA som har konsesjon fra myndighetene for å sende på DAB frem til 2031. For å lytte til oss på DAB, må du ha en DAB-mottaker.

Region 37 sender i kanal 6B i frekvensområdet 226,592 - 228,128.

Lokalradioblokka er en av fire landsdekkende frekvensblokker som benyttes til digital radio. Lokalradioblokka består av 37 lokalregioner som til sammen dekker hele fastlands-Norge.

Dersom du ikke finner oss i kanallisten på din DAB-radio, må du søke oss opp. Det gjør du på en av følgende måter:

Funksjonen som lar deg hente kanalene på nytt, altså oppdatere kanallista, kan enten ha en egen knapp eller ligge i hovedmenyen på radioen. Se etter “scan”, “full scan”, «autotune» eller lignende.

På noen mottakere kan det også være nødvendig å gjenopprette fabrikkinnstillingene (factory reset).

Dersom du opplever problemer med mottaket av radiokanaler på din DAB-radio, kan dette skyldes flere ting. Mottaksproblemer kan bestå i periodevis stillhet, hakkete lyd eller helt manglende signal (No signal). Dersom dette gjelder deg anbefaler vi å prøve følgende tiltak, før du eventuelt kontakter oss.

1. Oppdater kanallisten
Funksjonen som lar deg hente kanalene på nytt, altså oppdatere kanallista, kan enten ha en egen knapp eller ligge i hovedmenyen på radioen. Se etter “scan”, “full scan”, «autotune» eller lignende.

2. Sjekk antenne
For best mottak må antennen være plassert/montert vertikalt. Enkelte antennetyper krever jording. Sjekk at jordingskabel ikke har løsnet (gjelder spesielt bil og båt).

3. Elektromagnetisk støy
Elektromagnetisk støy fra el-artikler kan forstyrre signalene slik at mottaket blir redusert. Prøv å flytte radioen om det er mulig.

4. Bruk service following/automatisk frekvenssøk

Dette er vår dekning på FM

GLR har omfattende dekning på FM, gjennom fire sendere. Vi har konsesjon fra myndighetene for sendinger på FM ut 2026. Nedenfor finner du en oversikt over alle våre FM-frekvenser. For å lytte til oss via FM, må du ha en FM-mottaker.

Gi din støtte gjennom Vipps!

Det har aldri vært enklere å støtte oss økonomisk! Nå kan du gi ditt bidrag til Guovdageainnu Lagasradio via mobilen. Dersom du ønsker å gi en gave eller støtte oss med et valgfritt engangsbeløp kan du nå benytte Vipps til nummer 657726.
Takk for støtte