God fremdrift i den norske sannhetskommisjonen for samer

– Vi er i rute og fremdriften er bra, forteller leder i Sannhets-og fornorskningskommisjonen, Dagfinn Høybråten til GLR. Han sier de har fått svært mange innspill i arbeidet, og det har vært tøft å høre mange av historiene som er kommet frem fra folk som har fortalt om sine opplevelser.

– Vi registererer problemene i sannhetskommisjonen i Finland, men vi har ikke de samme utfordringene; vi har fått de ressursene som vi har bedt om her i Norge, og vi håper at det kommer på skinner igjen også på finsk side, sier Høybråten.

foto: Nils Martin Kristensen

mm

Nils Martin Kristensen

Nils Martin Kristensen er ansvarlig redaktør for Guovdageainnu Lagasradio, en samisk lokalradio med base i Kautokeino.DETTE ER GLR

Guovdageainnu Lagasradio er en samisk lokalradio som ble stiftet i mai 1991. Den første sendingen ble avviklet 22. august samme år. Vi er i dag to fast ansatte i tillegg til en liten gjeng med frivillige og vi bruker både norsk og samisk språk under sending. GLR sender på FM i Kautokeino og Karasjok kommuner, på DAB videre ut på kysten og til Øst-Finnmark. Vi sender også på internett. GLR har sending døgnet rundt, og er den viktigste uavhengige samiske radiokanalen i landet.

Guovdageainnu Lagasradio er medlem av Norsk Lokalradioforbund, som igjen er tilknyttet Norsk Presseforbund.

Ansvarlig redaktør er Nils Martin Kristensen
KONTAKT OSS

Guovdageainnu Lagasradio AS
Bredbuktnesveien 8
9520 Guovdageaidnu – Kautokeino

GLR er registrert i Foretaksregistreret med organisasjonsnummer 921 499 760.


studio@glr.no

+47 78 48 53 00


© Guovdageainnu Lagasradio – Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av: PARA AS