Klar tale fra Valio: – Vi har ikke råd til å bygge ny skole uten å kutte kraftig i andre tilbud

mmNils Martin Kristensen25. november 2020
Kent Valio tryne

Kommunedirektør Kent Valio legger ikke fingrene i mellom i forkant av kommunestyrets budsjettmøte den 17. desember. Han sier at Kautokeino slett ikke har penger til å betjene lån på en ny skole. – Da havner vi meget kjapt tilbake på ROBEK-lista, mener han. Han peker også på at Máze skole må legges ned for på spare penger. – Det handler om å velge mellom ny skole, og tjenester for de eldre, hevder han.

Han har i forrige uke fått tidligere ordfører Klemet Erland Hætta på nakken for å ha foreslått nedlegging av skolen i Máze fordi den etter hans mening koster altfor mye penger i en stram kommuneøkonomi. Hætta mente i et innlegg på Faceook i forrige uke at Kent Valio burde finne seg en annen jobb hvis han vil legge ned skolen i Máze.

mm

Nils Martin Kristensen

Nils Martin Kristensen er ansvarlig redaktør for Guovdageainnu Lagasradio, en samisk lokalradio med base i Kautokeino.DETTE ER GLR

Guovdageainnu Lagasradio er en samisk lokalradio som ble stiftet i mai 1991. Den første sendingen ble avviklet 22. august samme år. Vi er i dag to fast ansatte i tillegg til en liten gjeng med frivillige og vi bruker både norsk og samisk språk under sending. GLR sender på FM i Kautokeino og Karasjok kommuner, på DAB videre ut på kysten og til Øst-Finnmark. Vi sender også på internett. GLR har sending døgnet rundt, og er den viktigste uavhengige samiske radiokanalen i landet.

Guovdageainnu Lagasradio er medlem av Norsk Lokalradioforbund, som igjen er tilknyttet Norsk Presseforbund.

Ansvarlig redaktør er Nils Martin Kristensen
KONTAKT OSS

Guovdageainnu Lagasradio AS
Bredbuktnesveien 8
9520 Guovdageaidnu – Kautokeino

GLR er registrert i Foretaksregistreret med organisasjonsnummer 921 499 760.


studio@glr.no

+47 78 48 53 00


© Guovdageainnu Lagasradio – Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av: PARA AS