– Kommunen gjør ingenting for næringslivet under korona

– Kommunen burde komme næringslivet i møte under krisen, og utsette eiendomsskatten, kommunale avgifter, og andre forpliktelser. Jeg savner at kommunen setter av penger til å hjelpe de som sliter. Denne skarpe ytring kommer fra Isak Mathis O. Hætta, som selv er i reiselivsbransjen, men har mistet alle gjestene sine. Han er også kommunepolitiker – fra samme parti som ordføreren.

Høyre-politiker Ante Bals er enig med Hætta og forteller at han har tatt opp disse spørsmålene politisk for en tid tilbake med kommunens ledelse. Nå synes han det har gått lang tid.

– Kommunen har penger som kan brukes til sånne tiltak. Nå venter jeg en plan fra kommmunen, og jeg forventer at den kommer veldig snart, sier Bals.

foto: Altaposten

mm

Nils Martin Kristensen

Nils Martin Kristensen er ansvarlig redaktør for Guovdageainnu Lagasradio, en samisk lokalradio med base i Kautokeino.DETTE ER GLR

Guovdageainnu Lagasradio er en samisk lokalradio som ble stiftet i mai 1991. Den første sendingen ble avviklet 22. august samme år. Vi er i dag to fast ansatte i tillegg til en liten gjeng med frivillige og vi bruker både norsk og samisk språk under sending. GLR sender på FM i Kautokeino og Karasjok kommuner, på DAB videre ut på kysten og til Øst-Finnmark. Vi sender også på internett. GLR har sending døgnet rundt, og er den viktigste uavhengige samiske radiokanalen i landet.

Guovdageainnu Lagasradio er medlem av Norsk Lokalradioforbund, som igjen er tilknyttet Norsk Presseforbund.

Ansvarlig redaktør er Nils Martin Kristensen
KONTAKT OSS

Guovdageainnu Lagasradio AS
Bredbuktnesveien 8
9520 Guovdageaidnu – Kautokeino

GLR er registrert i Foretaksregistreret med organisasjonsnummer 921 499 760.


studio@glr.no

+47 78 48 53 00


© Guovdageainnu Lagasradio – Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av: PARA AS