Nei, dette skal vi slett ikke ha til Kautokeino

mmNils Martin Kristensen25. oktober 2021

Kautokeino kommune har for lenge siden bestemt seg for å si nei til ideen om en testflyplass for fremtidens elfly i Kautokeino, som GLR hadde sak om i forrige uke. Men ordføreren har overhode ingen tro på et sånt prosjekt. Han tror ikke det gir penger til kommunen, og han ser ikke inntekter til kommunen selv om et sånt testanlegg for el-fly skulle bli en realitet. – Derfor la vi den bort. Vi har ikke tro på dette, og kan ikke betale for det, sa Hans Isak Olsen til GLR i dag.

Fylkestingspolitiker Klemet Klemetsen er ikke nådig i sin karakteristikk av ordførerens uttalelser:  – En skuffende og svært overraskende negativ holdning fra ordførerens side, tordner Klemetsen. Han har i mange år slåss for at fylkespolitikerne i Finnmark skulle støtte etableringen av en kortbaneflyplass og ambulanseflyplass i Kautokeino.

mm

Nils Martin Kristensen

Nils Martin Kristensen er ansvarlig redaktør for Guovdageainnu Lagasradio, en samisk lokalradio med base i Kautokeino.DETTE ER GLR

Guovdageainnu Lagasradio er en samisk lokalradio som ble stiftet i mai 1991. Den første sendingen ble avviklet 22. august samme år. Vi er i dag to fast ansatte i tillegg til en liten gjeng med frivillige og vi bruker både norsk og samisk språk under sending. GLR sender på FM i Kautokeino og Karasjok kommuner, på DAB videre ut på kysten og til Øst-Finnmark. Vi sender også på internett. GLR har sending døgnet rundt, og er den viktigste uavhengige samiske radiokanalen i landet.

Guovdageainnu Lagasradio er medlem av Norsk Lokalradioforbund, som igjen er tilknyttet Norsk Presseforbund.

Ansvarlig redaktør er Nils Martin Kristensen
KONTAKT OSS

Guovdageainnu Lagasradio AS
Bredbuktnesveien 8
9520 Guovdageaidnu – Kautokeino

GLR er registrert i Foretaksregistreret med organisasjonsnummer 921 499 760.


studio@glr.no

+47 78 48 53 00


© Guovdageainnu Lagasradio – Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av: PARA AS