Vedtok tre ulovlige kommunebudsjett – nå vil ordføreren ha ny avstemning på e-post

Kautokeino kommune vedtok ulovlige budsjett for tre år fremover sist desember. – Jeg har ingen god forklaring på hvordan dette kunne skje, sier en litt flau ordfører Hans Isak Olsen. I et brev nylig truet derfor fylkesmannen med ROBEK-lista hvis de ikke ordner opp, så ordføreren har det svært travelt.

Kanskje litt for travelt. Han har innkalt til et ekstraordinært kommunestyre – som skal foregå pr e-post. Her skal hvert kommunestyremedlem kun svare ja eller nei på e-post til forslaget som blir lagt frem, uten mulighet for debatt.

Men Johan Vasara (AP), nekter å godta at et kommunestyremøte avholdt pr. e-post skal bestemme Kautokeinos økonomi i mange år fremover – uten mulighet for debatt. – Man kan ikke behandle den uten sammenligning viktigste saken i Kautokeino på e-post, gjennom å svare “ja” eller “nei”, mener han.

mm

Nils Martin Kristensen

Nils Martin Kristensen er ansvarlig redaktør for Guovdageainnu Lagasradio, en samisk lokalradio med base i Kautokeino.DETTE ER GLR

Guovdageainnu Lagasradio er en samisk lokalradio som ble stiftet i mai 1991. Den første sendingen ble avviklet 22. august samme år. Vi er i dag to fast ansatte i tillegg til en liten gjeng med frivillige og vi bruker både norsk og samisk språk under sending. GLR sender på FM i Kautokeino og Karasjok kommuner, på DAB videre ut på kysten og til Øst-Finnmark. Vi sender også på internett. GLR har sending døgnet rundt, og er den viktigste uavhengige samiske radiokanalen i landet.

Guovdageainnu Lagasradio er medlem av Norsk Lokalradioforbund, som igjen er tilknyttet Norsk Presseforbund.

Ansvarlig redaktør er Nils Martin Kristensen
KONTAKT OSS

Guovdageainnu Lagasradio AS
Bredbuktnesveien 8
9520 Guovdageaidnu – Kautokeino

GLR er registrert i Foretaksregistreret med organisasjonsnummer 921 499 760.


studio@glr.no

+47 78 48 53 00


© Guovdageainnu Lagasradio – Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av: PARA AS