Om GLR

Guovdageainnu Lagasradio (GLR), er en samisk lokalradio som ble stiftet i mai 1991 av en gjeng med radioentusiaster. Den første sendingen ble avviklet 22. august samme år.

GLR har vært innfallsporten til radio, tv og studiobransjen for mange unge mennesker som siden begynte å jobbe for NRK og andre. I dag er vi blitt en viktig nyhets- og aktualitetsradio for indre-Finnmark med Kautokeino som hovedområde. Vi har konsesjon for Kautokeino og Karasjok kommuner. Disse områdene dekker vi med fem FM-sendere og nettradio.

GLR sender en time nyheter og aktuelt mandag til torsdag kl 16.00, med reprise to ganger påfølgende morgen. På søndag hører du alle ukens sendinger i maraton fra kl 13. I øvrig sendetid får du sendinger fra BBC World Service og Nea Radio. Torsdager klokken 20.00 er det radiobingo på våre frekenser.

Vårt redaksjonelle mål er å speile det lokale nyhetsbildet, lokal musikk, lokal idrett, lokalt kulturliv og lokalt underholdnings- og samfunnsliv. Vi skal tilby innhold og tjenester som er preget av høy kvalitet, allsidighet og mangfold. GLR er i dag to fast ansatte i tillegg til en liten gjeng med frivillige. GLR bruker både norsk og samisk språk under sending.

GLR har også et godt utstyrt lydstudio for voice-over og kommentarer til TV. Vi har gjort samisk voice-over/kommentarer til en mengde apper, filmer, barnebøker, kunstutstillinger, TV-serier for NRK og flere offentlige institusjoner.

Kautokeino er kjent som samenes kulturhovedstad, og derfor har vi tilgang på skuespillere, manusforfattere, filmskapere og andre som har god kompetanse for å gjøre hele arbeidet for oppdragsgivere som trenger å versjonere sin app eller film til samisk.

GLR er medlem av Norsk Lokalradioforbund, som igjen er tilknkyttet Norsk Presseforbund.HER HØRER DU GLRFM 99,2

Kautokeino

FM 103,5

Kautokeino

DAB 6B

Kautokeino

FM 104,5

Karasjok

FM 106,8

Karasjok


På DAB kan du høre oss på lokalfrekvensen 6B fra Kautokeino via Karasjok til Porsanger, Honningsvåg og i Øst-Finnmark helt til Vardø og Vadsø.
Du kan også høre oss på internett.

BESØK VÅRT LYTTESENTERAnsvarlig redaktør

Nils Martin Kristensen

Født og oppvokst i Kautokeino, født i 1964. Har vokst opp på campingplass og lærte tidlig å tjene penger og å snakke med folk. Han begynte som programingeniør i NRK i 1986 etter skolegang i Oslo.

Etter noen år der ble lysten til å starte egen lokalradio i Kautokeino for stor. Han bestemte seg for å slutte i en sikker jobb, og startet GLR i 1991. Han har vært redaktør siden starten med unntak av fire år som journalist i avisen Min Áigi.

Han har fortsatt ambisjoner om å gjøre GLR til verdens beste lokalradio. På fritiden spiller han trommer i ny og ne med de som vil.

+47 78 48 53 00

nilsmartin@glr.no


Reporter og programleder

Karen Eira

Karen er fra Kautokeino og født i 1967. Etter å ha jobbet som reporter og journalist i Sveriges Radio i 14 år, flyttet hun tilbake til Kautokeino i 2021 for å finne seg jobb her. Det fikk hun på GLR i mars 2022.

Hun har lang erfaring fra nyhetsjournalistikk og programledelse. Hun er en dreven reporter og en kanon på nyheter.

Karen liker aller best å ha sendingene alene, og være både programleder og tekniker selv.

Hun kan det meste om det samiske samfunn, og er det man kaller en selvdreven journalist. Hun har et godt og sikkert språk, og engasjerer lytterne når hun er på radio.

+47 907 26 106

kareneiraa


Bingoansvarlig

Anni Rauna Triumf

Anni er fra Kautokeino og født i 1991. Hun er ung og energisk, alltid med et smil om munnen, og er et viktig muntrasjonsråd for oss andre.

Hun har jobbet med mye forskjellig i sitt ikke så lange liv; på hotell, med festivaler, og mange frivilli-ge engasjementer. Hun er ikke redd for å ta i et tak, og hun ser løsninger der andre ser problemer. Og så er hun flink til å overtale andre når det er nødvendig.

Hun låter fantastisk bra på radio og redder de fleste situasjoner under sending. Hun har lett for å prate, og passer derfor godt inn hos oss på GLR.

Anni Rauna har for tiden ansvaret for radiobingoen på GLR, og våre sosiale medier.

+47 41 60 02 63

anneladan


Prøve Guovdageainnu Lagasradio som markedsføringskanal?


Støtt Guovdageainnu Lagasradio

GI DIN STØTTE GJENNOM VIPPS


Det har aldri vært enklere å støtte oss økonomisk! Nå kan du gi ditt bidrag til Guovdageainnu Lagasradio via mobilen. Dersom du ønsker å gi en gave eller støtte oss med et valgfritt engangsbeløp kan du nå benytte Vipps til nummer 657726.


DETTE ER GLR

Guovdageainnu Lagasradio er en samisk lokalradio som ble stiftet i mai 1991. Den første sendingen ble avviklet 22. august samme år. Vi er i dag to fast ansatte i tillegg til en liten gjeng med frivillige og vi bruker både norsk og samisk språk under sending. GLR sender på FM i Kautokeino og Karasjok kommuner, på DAB videre ut på kysten og til Øst-Finnmark. Vi sender også på internett. GLR har sending døgnet rundt, og er den viktigste uavhengige samiske radiokanalen i landet.

Guovdageainnu Lagasradio er medlem av Norsk Lokalradioforbund, som igjen er tilknyttet Norsk Presseforbund.

Ansvarlig redaktør er Nils Martin Kristensen
KONTAKT OSS

Guovdageainnu Lagasradio AS
Bredbuktnesveien 8
9520 Guovdageaidnu – Kautokeino

GLR er registrert i Foretaksregistreret med organisasjonsnummer 921 499 760.


studio@glr.no

+47 78 48 53 00


© Guovdageainnu Lagasradio – Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av: PARA AS