Om GLR

Guovdageainnu Lagasradio (GLR), er en samisk lokalradio som ble stiftet i mai 1991 av en gjeng med radioentusiaster. Den første sendingen ble avviklet 22. august samme år.

GLR har vært innfallsporten til radio, tv og studiobransjen for mange unge mennesker som siden begynte å jobbe for NRK og andre. I dag er vi blitt en viktig nyhets- og aktualitetsradio for indre-Finnmark med Kautokeino som hovedområde. Vi har konsesjon for Kautokeino og Karasjok kommuner. Disse områdene dekker vi med fem FM-sendere og nettradio.

GLR sender en time nyheter og aktuelt mandag til torsdag kl 16.00, med reprise to ganger påfølgende morgen. På søndag hører du alle ukens sendinger i maraton fra kl 13. I øvrig sendetid får du sendinger fra BBC World Service og Nea Radio. Torsdager klokken 20.00 er det radiobingo på våre frekenser.

Vårt redaksjonelle mål er å speile det lokale nyhetsbildet, lokal musikk, lokal idrett, lokalt kulturliv og lokalt underholdnings- og samfunnsliv. Vi skal tilby innhold og tjenester som er preget av høy kvalitet, allsidighet og mangfold. GLR er i dag to fast ansatte i tillegg til en liten gjeng med frivillige. GLR bruker både norsk og samisk språk under sending.

GLR har også et godt utstyrt lydstudio for voice-over og kommentarer til TV. Vi har gjort samisk voice-over/kommentarer til en mengde apper, filmer, barnebøker, kunstutstillinger, TV-serier for NRK og flere offentlige institusjoner.

Kautokeino er kjent som samenes kulturhovedstad, og derfor har vi tilgang på skuespillere, manusforfattere, filmskapere og andre som har god kompetanse for å gjøre hele arbeidet for oppdragsgivere som trenger å versjonere sin app eller film til samisk.

GLR er medlem av Norsk Lokalradioforbund, som igjen er tilknkyttet Norsk Presseforbund.HER HØRER DU GLRFM 96,5

Kautokeino

FM 103,5

Kautokeino

FM 105,0

Kautokeino

FM 104,5

Karasjok

FM 106,8

Karasjok


Har du ikke FM radio, kan du høre på oss på internett.

BESØK VÅRT LYTTESENTERAnsvarlig redaktør

Nils Martin Kristensen

Født og oppvokst i Kautokeino, født i 1964. Har vokst opp på campingplass og lærte tidlig å tjene penger og å snakke med folk. Han begynte som programingeniør i NRK i 1986 etter skolegang i Oslo.

Etter noen år der ble lysten til å starte egen lokalradio i Kautokeino for stor. Han bestemte seg for å slutte i en sikker jobb, og startet GLR i 1991. Han har vært redaktør siden starten med unntak av fire år som journalist i avisen Min Áigi.

Han har fortsatt ambisjoner om å gjøre GLR til verdens beste lokalradio. På fritiden spiller han trommer i ny og ne med de som vil.

+47 78 48 53 00

nilsmartin@glr.no


Journalist og bingoansvarlig

Isak Nils Hætta

Født og oppvokst i Kautokeino, født i 1957. Han mener selv det var et spesielt godt år det året.

Han har jobbet i Posten nesten hele sitt liv før han som så mange andre ble overflødig. Han har vært med fra starten av som frivillig, senere fast ansatt.

Han er over gjennomsnittet sportsinteressert. Spesielt står vintersport hans hjerte nært. Han er sportsansvarlig reporter hos GLR, og har overført talløse fotballkamper rundt om i Finnmark for GLR, men også som frilanser for NRK. Han er også bingoansvarlig på GLR og har god kontroll på det meste som har med bingo å gjøre.

+47 78 48 53 00

nilsmartin@glr.no


Prøve Guovdageainnu Lagasradio som markedsføringskanal?


Støtt Guovdageainnu Lagasradio

GI DIN STØTTE GJENNOM VIPPS


Det har aldri vært enklere å støtte oss økonomisk! Nå kan du gi ditt bidrag til Guovdageainnu Lagasradio via mobilen. Dersom du ønsker å gi en gave eller støtte oss med et valgfritt engangsbeløp kan du nå benytte Vipps til nummer 657726.


DETTE ER GLR

Guovdageainnu Lagasradio er en samisk lokalradio som ble stiftet i mai 1991. Den første sendingen ble avviklet 22. august samme år. Vi er i dag to fast ansatte i tillegg til en liten gjeng med frivillige og vi bruker både norsk og samisk språk under sending. GLR sender på FM i Kautokeino og Karasjok kommuner, og på internett. GLR har sending døgnet rundt, og er den viktigste uavhengige samiske radiokanalen i landet.

Guovdageainnu Lagasradio er medlem av Norsk Lokalradioforbund, som igjen er tilknyttet Norsk Presseforbund.

Ansvarlig redaktør er Nils Martin Kristensen
KONTAKT OSS

Guovdageainnu Lagasradio AS
Bredbuktnesveien 8
9520 Guovdageaidnu – Kautokeino

GLR er registrert i Foretaksregistreret med organisasjonsnummer 921 499 760.


studio@glr.no

+47 78 48 53 00


© Guovdageainnu Lagasradio – Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av: PARA AS